Adverteren op Instagram….Iets voor jou? - iTulp

MAAK HIER DIRECT EEN AFSPRAAK MET EEN SPECIALIST VAN ITULPBEL 085 00 21 457 OF STUUR EEN E-MAIL

Sidebar sluiten
Type en druk enter om te zoeken
Categorieën

Voordat je ja of nee zegt, wil ik je toch eerst wat statistieken melden.

Cijfers/Statistieken:

De statistieken van Instagram:

 • Elke dag worden er wereldwijd gemiddeld 80 miljoen foto’s en video’s gedeeld
 • Over de hele wereld heeft Instagram meer dan 400 miljoen maandelijkse gebruikers.
 • Nederland telt gemiddeld 1.8 miljoen Instagram-gebruikers, waarvan er dagelijks gemiddeld 722.000 actief zijn.

Op Instagram adverteren is vooral geschikt voor:

 • Meer volgers genereren
 • Inspelen op gebeurtenissen
 • Naamsbekendheid vergroten
 • Branding-advertenties
 • Loyaliteitsacties gericht op bestaande klanten
 • Promoten van nieuwe en bestaande producten

Het beste is om op emotie in te spelen als je jouw producten of diensten onder de aandacht wilt brengen. Dan is adverteren op Instagram zeker interessant voor jou. Denk bijvoorbeeld aan reizen, mode, beauty, entertainment, food en electronica.

Op Instagram adverteren hoe pak ik dat aan?

Als je op Instagram wilt adverteren, dan heb je wel een advertentieaccount bij Facebook nodig. Er zijn veel overeenkomsten met adverteren op Facebook. Dit is natuurlijk niet geheel onverwachts, aangezien Facebook in 2012 Instagram overgenomen heeft.

Het is gelukkig geen eis dat je verplicht een Instagram-account moet hebben om te kunnen adverteren. Dit raad ik je uiteraard wel aan, zodat je eventueel direct kunt reageren op comments onder jouw advertenties.

De advertentiemogelijkheden op Instagram:

Instagram biedt drie typen advertenties aan:

 1. Foto-advertenties:
  Dit is de meest neutrale en basisadvertentie. Met deze mogelijkheid plaats je een foto, zoals eigenlijk iedereen op het platform. Je kunt kiezen tussen portret of landschap.
 2. Carrousel-advertenties:
  Met deze mogelijkheid kunnen gebruikers door meerdere afbeeldingen swipen, waardoor het mogelijk is voor adverteerders meerdere producten of diensten te communiceren in een advertentie.
 3. Video-advertenties
  Met deze mogelijkheid plaats je een video als advertentie. Instagram biedt nu de mogelijkheid om video’s van 30 seconden te laten zien, in plaats van 15 seconden.

Naast deze mogelijkheden kun je gelukkig ook call-to-action buttons toevoegen aan je advertentie:

 • Shop Now/Shoppen
 • Install Now/Installeren
 • Sign Up/Inschrijven
 • Learn more/Lees meer

Targetingsmogelijkheden:

De targeting voor adverteren op Instagram is gelukkig vergelijkbaar met dat van Facebook. Het is mogelijk om specifieke doelgroepen te benaderen op basis van interesses, hobbies en diverse demografische gegevens. Land, leeftijd en geslacht zijn verplichte targeting opties. Er wordt natuurlijk wel aangeraden meerdere opties te gebruiken, zodat je meer controle krijgt over wie jouw advertenties zien. De mogelijkheid om een custom audience/zelf gekozen publiek te bereiken is er ook, hiermee bereik je jouw eigen contacten.

Instagram maakt gebruik van informatie over handelingen van gebruikers op Instagram en Facebook. Daarnaast haalt het platform uiteraard ook informatie uit websites en apps van derden. Denk bijvoorbeeld aan gebruikers die andere gebruikers volgen en de dingen die zij leuk vinden op Instagram en Facebook. De pas ingebouwde nieuwe like of dislike emoticons van Facebook zijn op dit moment een grote verzamelbak voor de marketing van Facebook om emoties van gebruikers te inventariseren, waarop ze weer direct kunnen adverteren. Op deze manier laat Facebook en dus ook Instagram alleen advertenties zien die interessant en relevant zijn voor gebruikers.

Wie zijn de gebruikers van Instagram?

Instagram heeft voornamelijk jonge gebruikers. 50 procent van alle Nederlandse jongeren van 15 tot en met 19 jaar gebruikt Instagram. Hoe ouder de gebruikers, hoe minder er van Instagram gebruik wordt gemaakt. Het advertentieplatform is dus vooral geschikt voor organisaties die jonge doelgroepen willen bereiken.

Rapportage

Het advertentieplatform van Instagram geeft, net als bij het Facebook advertentieplatform, inzicht in statistieken. Instagram maakt daarbij gebruik van dezelfde rapportagetools als Facebook.

De kosten

De kosten voor het adverteren op Instagram werkt soortgelijk als dat van Facebook. Facebook biedt drie mogelijkheden aan:

 • Cost per mille – CPM
  Met deze mogelijkheid betaal je per 1.000 impressies. Via deze manier zorgt Facebook ervoor dat jouw advertentie aan gebruikers wordt getoond. Het is vooral bedoeld voor brand awareness.
 • Cost per click – CPC
  Met deze mogelijkheid betaal je voor elke klik op jouw advertentie. Een klik kan op een afbeelding, button, naam of comment zijn.
 • Optimized CPM – oCPM
  Met deze mogelijkheid kun je aangeven hoeveel je bereid bent te betalen voor een bepaalde actie. Een actie kan zijn: kliks, likes of bereik creëren.

Voordelen van adverteren op Instagram

Er zijn een aantal redenen waarom adverteren op Instagram interessant voor je kan zijn:

 • Instagram heeft een enorm bereik.
 • Volgens Kenshoo zijn Instagram gebruikers 2,5 keer meer geneigd om op een advertentie te klikken dan op andere socialmedia-kanalen.
 • Instagram biedt in combinatie met de kracht van de segmentatiemogelijkheden van Facebook een goede manier om mensen mobiel te bereiken met visueel beeldvullende advertenties.
 • Als je op tijd begint met adverteren op Instagram, profiteer je van de lage tarieven. Er zijn nog weinig concurrenten en dat kan jou een voorsprong geven.
 • Adverteren op Instagram kan via jouw Facebook ad-account. Je hoeft dus geen nieuw account aan te maken. Daarnaast is het gemakkelijk als je al met Facebook-advertenties werkt.

 

Start het gesprek

Gelukt
Je reactie wordt beoordeeld.

Also Check Out

iTulp internet services | Wij creëren online omzet